Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1/4 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel porzeczkowy

porzeczki dokładnie umyć obrać z szypułek osączyć i przetrzeć przez sito lub zmiksować zagotować 2 szklanki wody z cukrem i wlać do niej stałe mieszając mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z 4 łyżkami zimnej wody zagotować zestawić z ognia wymieszać trzepaczką z przecierem porzeczkowym rozlać do kompotierek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak