Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 duże
cukier puder 4 łyżki
dżem malinowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone

jabłka umyć ściąć im czubki i wydrążyć gniazda nasienne. Do środek jabłek włożyć po łyżce dżemu przykryć odciętymi czubkami ustawić jabłka na blasze do pieczenia ciasta i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika gdy będą miękkie wyjąc i posypać cukrem pudrem Pieczone jabłka można jeść na zimno i na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak