Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki zapiekane w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 6 szt
czosnek 6 ząbków
piwo 500 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki zapiekane w piwie

Golonki umyć i zalać wrzątkiem tak aby byly przykryte. Dodac łyżkę soli i warzywa. Gotować 2 godziny a nastepnie wyjąć z wody. Ząbki czosnku pokroić na ćwiartki i powtykać w golonkę (wpierw można ją delikatnie ponakłuwać). Tak przygotowaną golonkę wyłożyć na blache i zalać połową piwa. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec przez godzinę co jakis czas polewać resztka piwa. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.02.2017 17:44
pysznie wvglądają
leonkot 12.10.2011 16:49
mój mąż byłby zachwycony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak