Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT GRUSZKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło roślinne 400 gram
cukier puder 2 szkl
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
żółtko jajek 4 szt
olejek arakowy mały
groszki kolorowe
galaretka cytrynowa
kakao płaska łyżka
gruszki w zalewie 1 litrowy słoik

Przepis i sposób przygotowania na: TORT GRUSZKOWY

BISZKOPT;białka ubić dodać cukier,żółtka i proszek ubijać aż składniki się połączą mąki wymieszać dodać do ciasta delikatnie wymieszać łyżką wylać na tortownicę i upiec wystudzić przekroić na trzy placki.MASA;jajka sparzyć we wrzątku jakieś 10 sekund wybić żółtka do miski dodać masło i ubijać do białości dodać cukier kwasek i olejek ubijać aż masa będzie błyszcząca oddzielić 1/3 masy i dodać do niej kakao wymieszać.WYKONANIE;galaretkę przygotować w/g opakowania dodać tylko trochę mniej wody .Na pierwszy placek położyć połowę masy ciemnej na niej ułożyć połówki gruszek zalać tężejącą galaretką przycisnąć drugim plackiem wstawić do lodówki następnie biała masa i trzeci placek posmarować resztą kremu ozdobić gruszkami i kolorowymi groszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.11.2012 21:43
Oj skusiłabym się.
ronald88 14.10.2011 14:54
supcio
Adamorek 11.10.2011 21:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak