Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FAJITA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
przyprawa fajita/chili 1 sztuka
tortilla 1 opakowanie
śmietana 12%
sos salsa
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: FAJITA

na początek podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, która została wcześniej posypana przyprawą fajita lub chili con carne. Jeśli kurczak będzie juz zarumieniony dokładamy pokrojoną paprykę i cebulę. Wszystko razem dusimy na ogniu. Próbujemy jak smakuje...jeśli będzie mało ostre, dodajemy jeszcze przyprawy.
W między czasie tarkujemy ser żółty.
Gdy kurczak z warzywami jest już gotowy przekładamy go do jakiegoś naczynia a na patelnie kładziemy jeden placek tortilla. Na srodek sypiemy trochę sera a następnie nakładamy zrobiony farsz, następnie brzeg placka posypujemy serem oraz na środku farszu. Kładziemy na to drugi placek tortilla i sklejamy je ze sobą. Gdy placek będzie już zarumieniony od spodu przekładamy na drugą stronę.
Uwaga! Prosze nie nakładać zbyt dużo farszu żeby nie wyleciał przekładając placek na drugą stronę.
Z następnymi placakmi robimy tak samo.
Zrobione danie podajemy ze śmietaną lub sosem salsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.10.2011 08:58
polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak