Sposób przygotowania

na początek podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, która została wcześniej posypana przyprawą fajita lub chili con carne. Jeśli kurczak będzie juz zarumieniony dokładamy pokrojoną paprykę i cebulę. Wszystko razem dusimy na ogniu. Próbujemy jak smakuje...jeśli będzie mało ostre, dodajemy jeszcze przyprawy.
W między czasie tarkujemy ser żółty.
Gdy kurczak z warzywami jest już gotowy przekładamy go do jakiegoś naczynia a na patelnie kładziemy jeden placek tortilla. Na srodek sypiemy trochę sera a następnie nakładamy zrobiony farsz, następnie brzeg placka posypujemy serem oraz na środku farszu. Kładziemy na to drugi placek tortilla i sklejamy je ze sobą. Gdy placek będzie już zarumieniony od spodu przekładamy na drugą stronę.
Uwaga! Prosze nie nakładać zbyt dużo farszu żeby nie wyleciał przekładając placek na drugą stronę.
Z następnymi placakmi robimy tak samo.
Zrobione danie podajemy ze śmietaną lub sosem salsa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !