Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 litr
cytryny 4
cukier 2 szklanka
woda 2 szklanka
cukier wanilinowy 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Cytryny należy dokładnie umyć i obrać. Skórkę nie wyrzucamy, zachowujemy i wkładamy do butelek. Do butelek dodajemy cukru i zalewamy wrzątkiem. Obrane cytryny kroimy na średnie kawałki i wrzucamy do innej butelki, a następnie zalewamy spirytusem. Słoik odstawiamy, ale nie zakręcamy, w ciągu doby trzeba kilka razy potrząsnąć. Na koniec zlewamy roztwory z obu butelek do jednej wspólnej, Najlepiej przecedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 02.11.2011 10:16
świetna,polecam
Ewelina38 19.10.2011 17:50
bardzo często ją robię - jest pyszna
malaczarna23 13.10.2011 08:32
bardzo lubię
Karolcia12 11.10.2011 15:17
pysznie się zapowiada
owocówka 11.10.2011 15:14
musze wypróbować :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak