Sposób przygotowania

Ubijamy pianę z białek - pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier, ubijając dalej, aż otrzymamy sztywną i lśniącą konsystencję. Następnie dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Na koniec dodajemy mąkę, delikatnie mieszając.
Ciasto wykładamy na blasze z piekarnika, wyłożonej pergaminem, wysmarowanym tłuszczem. Pieczemy 15 min. w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasto wykładamy na ściereczkę (ściereczkę możemy oprószyć cukrem pudrem z cukrem waniliowym). Zdejmujemy pergamin i zawijamy ciasto w ściereczkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy z cukrem i kwaskiem na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy owoce.
Ciasto odwijamy, wykładmy bitą śmietaną z owocami, ponownie zawijamy i wkładamy przynajmniej na godzinę do lodówki.
Życzę SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada sie wspanialy deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !