Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia po włosku

ata
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
woda
jajko
mąka pszenna
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia po włosku

cukinie myjemy i osuszamy. Kroimy w zależności od upodobań ( wzdłuż, krążki) na grubość ok. 0,5 cm. Jajko rozbijamy do talerza, dodajemy mąkę i wodę. wszystko mieszamy. Ciasto musi być dość gęste. Czynność z mąką i wodą trzeba powtórzyć kilka razy. Na koniec posolić. Cukinie maczamy w przygotowanym cieście i smażymy na głębokim oleju do zarumienienia się po obu stronach. Osączamy na ręczniku papierowym i solimy do smaku. Pyszne i proste na kolację, jako przekaske. Ja uwielbiam na ciepło a mój mąż mówi, że najlepsze na drugi dzień

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak