Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
woda 250 ml
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w ziołach

Szynkę pokroić w plastry (grubość ok. 1 cm). Natrzeć solą, pieprzem i obficie do smaku ziołami - wg własnego uznania. Tak przygotowane mięsko włożyc do lodówki na 12 godzin. Potem włożyć do garnka z wodą, na szynkę położyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną i dusić do miękkości. Wywar można wykorzystać do sporządzenia sosu ziołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.11.2011 09:41
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak