Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik panarea

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 7 sztuk
ricotta 500 g
mozzarella 250 g
parmezan 100 g
pomidory 6
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik panarea

Obierz i wypestkuj pomidory. Posól je i popieprz.
Pokrój mozzarellę w małą kostkę, wymieszaj z ricotta i liśćmi świeżej bazylii. Farsz wymieszaj z połową drobno posiekanych pomidorów włóż do naleśników i zwiń je w rulon.
Rozgrzej piekarnik d0 180 stopni. Włóż naleśniki do formy do zapiekania posmarowanej oliwą.
Przykryj resztą pomidorów, posyp parmezanem i zapiekaj przez 30 minut. Przed podaniem można posypać zieleniną.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 19.04.2012 10:15
ffajne danie
Norgiusz 15.03.2012 06:24
mniam
mala2021 15.01.2012 14:27
smaczne
jerry1 14.12.2011 11:15
mm pyszności
aga130982 13.12.2011 14:07
dobre
aga130982 13.12.2011 14:07
superr
Kuchareczekjeden 22.11.2011 06:54
świetne
aacaac 21.11.2011 09:29
fajne
piotereq 05.11.2011 12:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak