Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli, gdy się seszklą dodajemy plasterki kiełbasy i pokrojoną w paski paprykę. Podsmażamy na wolnym ogniu aż papryka trochę zmięknie.

Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do samku, solą, pieprzem i oregano, dusimy na wolnym ogniu kilka minut a następnie łączymy z makaronem.

Każdą porcję posypujemy strużkami parmezanu i świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    szybkie i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !