Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Z ciasta smażymy naleśniki i nadziewamy ulubionym farszem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super kolorek? Czy smak jest bardzo szpinakowy? zastanawia mnie, czy można takie naleśniki podać na słodko?:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Nigdy nie widzialam zielonych nalesników, ciekawe jakie sa w smaku
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Nigdy nie widzialam zielonych nalesników, ciekawe jakie sa w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jolu 1 W, na słodko raczej nie polecam, ponieważ naleśniki maja intensywny czosnkowo-szpinakowy smak, może gdyby nie dodawać czosnku
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kolor jest rzeczywi?cie niesamowity :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !