Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
mleko
szpinak mrożony
jajko 2
oliwa 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Z ciasta smażymy naleśniki i nadziewamy ulubionym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 10.01.2014 08:14
bardzo dobre
Fiffi 22.04.2012 12:04
bardzo ciekawe
rjustysia 28.01.2012 17:37
Kolor jest rzeczywi?cie niesamowity :)
agnieszka189 12.10.2011 09:34
jolu 1 W, na słodko raczej nie polecam, ponieważ naleśniki maja intensywny czosnkowo-szpinakowy smak, może gdyby nie dodawać czosnku
gottrina 11.10.2011 16:34
Nigdy nie widzialam zielonych nalesników, ciekawe jakie sa w smaku
gottrina 11.10.2011 16:34
Nigdy nie widzialam zielonych nalesników, ciekawe jakie sa w smaku
1j1o1l1a1 11.10.2011 12:37
super kolorek? Czy smak jest bardzo szpinakowy? zastanawia mnie, czy można takie naleśniki podać na słodko?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak