Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
woda 2.5 szklanki
sok malinowy 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
budynie śmietankowe bez cukru 2
wiórki kokosowe
maliny świeże 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowiec

Kroki postępowania

1
pieczemy cienki biszkopt - najlepiej z 4 jaj, na którym po upieczeniu układamy maliny.
Krok 1 - Malinowiec foto
2
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody oraz sok malinowy - nastawiamy by się zagotowało. W tym samym czasie dokładnie mieszamy budynie z pozostałą wodą (o,5 szklanki). Kiedy woda z sokiem zacznie się gotowac wlewamy budynie i gotujemy do czasu aż zgęstnieją.
Krok 2 - Malinowiec foto
3
Gorący budyń w razie koniecznośći mozemy dosłodzić już po zdjeciu ognia - dokladnie mieszamy. Gorący budyń wylewamy na maliny - posypujemy wiórkami kokosowym
Krok 3 - Malinowiec foto
4
po wychłodzeniu kroimy ciasto.
Krok 4 - Malinowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 31.07.2012 20:25
oo słodka pyszność ;)
edi 04.03.2012 11:43
extra
Norgiusz 04.02.2012 10:29
super
Norgiusz 04.02.2012 10:29
super
Mati13 12.10.2011 19:55
pyszny placuszek
ziutula
ziutula 11.10.2011 22:26
a Mysiunia znowu kusi malinkami,które uwielbiam
Ewa6274879 11.10.2011 17:11
pyszności :)
ewasylwia 11.10.2011 11:17
bardzo fajne ciacho
stokrotka 11.10.2011 09:53
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak