Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
włoszczyzna 40 dkg
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
sok z cytryny 1/2 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Pstrągi sprawić, umyć i skropić sokiem z cytryny. Każdego zrolować i spiąć wykałaczką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w słupki i ugotować około pół litra wywaru dodając ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Do wrzącego wywaru włożyć przygotowane roladki i gotować na wolnym ogniu około 30 min. Pod koniec gotowania dolać wino i żelatynę - doprowadzić do wrzenia.
Rybę przełożyć do salaterki, obłożyć kawałkami warzyw i zalać gęstniejącym wywarem,. Odstawić do stężenia. Przed podaniem udekorować zieloną pietruszką i plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zielonamorelka 04.11.2011 23:21
to dziwne ale jeszcze nigdy nie jadłam pstrąga.chyba trzeba to zmienic?
agnieszka214 12.10.2011 15:58
pyszne uwielbiam ryby
agnieszka214 12.10.2011 15:58
pyszne uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak