Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z pieczarek
biodrówka 1
marchew 2 szt.
mała pietruszka 1
natka selera
natka pietruszki
usmażone pieczarki 20-30 dag
słodka śmietana 1
makaron
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa.

Kroki postępowania

1
Gotuję mięso w wywarze z pieczarek. Pomysł na taki wywar wzięłam z księgi DS: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/160836/ekonomiczna-baza-do-zupy-pieczarkowej.html. Wywar przechowywałam w słoiku w lodówce.
Krok 1 - Pieczarkowa. foto
2
Gdy mięso jest prawie miękkie dodaję startą marchew, małą pietruszkę, liść selera, natkę pietruszki i obsmażone pieczarki (pieczarki miałam już usmażone i zamrożone).
Krok 2 - Pieczarkowa. foto
3
Rozrabiam mąkę ze śmietaną i zaciągam zupę. Przyprawiam do smaku pieprzem i kucharkiem gdyby było za mało słone.
Krok 3 - Pieczarkowa. foto
4
Podawać z makaronem:)
Krok 4 - Pieczarkowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.01.2012 22:48
zupa u mnie musi być prawie codziennie...
Beatris 11.10.2011 11:29
Pyszna zupka.
stokrotka 11.10.2011 09:57
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak