Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z majonezem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
marchewka
por
ogórek kiszony
majonez 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z majonezem

Kapustę pekińską obrać z nieładnych liści, umyć i poszatkować drobno. Pokroić w kosteczkę ogórka. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać. Dodać majonez w takiej ilości , jaką lubimy. Doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu. Wstawić na godzinkę do lodówki aby smaki nabrały mocy. Taka sałatka pasuje do kotletów na obiad i ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 01.01.2012 19:18
mniam
Ania67 18.10.2011 14:23
świetna- robie podobną
IKrakowianka 13.10.2011 09:46
idealna do obiadu
Emilia22 11.10.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak