Sposób przygotowania

Każdy filet dzielimy na 2 części - tak abyśmy otrzymali 4 kotlety.
Kotlety leciutko rozbijamy tłuczkiem- posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i posiekanym szczypiorkiem- zwijamy w roladki.
Każdą roladkę owijamy dwoma plasterkami boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni- jeśli boczek za bardzo się rumieni- możemy przykryć wierzch folią aluminiową.
Masło klarujemy i studzimy.
Żółtka ubijamy w kąpieli wodnej aż powstanie gęsty sos- stopniowo dodajemy rozpuszczone masło- cały czas ubijając- na koniec dodajemy sok cytrynowy, pieprz i Kucharek.
Kurczaka podajemy z sosem i ulubionymi warzywami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    zrobiłam się głodna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    zrobiłam się głodna:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    kurczaka z boczkiem nie próbowałam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !