Sposób przygotowania

Mrożony szpinak wkładamy do garnka z małą ilością wody i podgrzewamy. W innym naczyniu rozpuszczamy kostkę rosołową(warzywną) w 1 szklance wody uzyskując bulion. Gdy szpinak uzyska jednolitą masę dodajemy do niego gotowy bulion.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i następnie dodajemy ją do szpinaku. W 1 szklance mleka rozpuszczamy 2 łyżki kaszy mannej i dodajemy ją do zupy, w celu zagęszczenia zupy. Na końcu dodajemy drobno pokrojony czosnek, sok z cytryny oraz pieprz i sól do smaku. Podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    w dzieciństwie nie lubiłam szpinaku a teraz gotuję podobną zupkę i się zajadam:D
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam mniam, palce lizać:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !