Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szpinakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 paczka
bulion warzywny 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
meko 1 szklanka
kasza manna 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 7-10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szpinakowa

Mrożony szpinak wkładamy do garnka z małą ilością wody i podgrzewamy. W innym naczyniu rozpuszczamy kostkę rosołową(warzywną) w 1 szklance wody uzyskując bulion. Gdy szpinak uzyska jednolitą masę dodajemy do niego gotowy bulion.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i następnie dodajemy ją do szpinaku. W 1 szklance mleka rozpuszczamy 2 łyżki kaszy mannej i dodajemy ją do zupy, w celu zagęszczenia zupy. Na końcu dodajemy drobno pokrojony czosnek, sok z cytryny oraz pieprz i sól do smaku. Podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.12.2011 09:22
mniam mniam, palce lizać:)
zielonamorelka 14.11.2011 19:52
w dzieciństwie nie lubiłam szpinaku a teraz gotuję podobną zupkę i się zajadam:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak