Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowy krem brulee

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 250 ml
mleko kokosowe 250 ml
żółtko jajek 6 szt.
cukier biały 1/3 szklanki
cukier brązowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowy krem brulee

Zagotuj powoli śmietanę i mleko kokosowe z białym cukrem. Kiedy zacznie się gotować, odstaw na 10 min. w chłodne miejsce. Ubij żółtka i dolewaj do nich po łyżce lekko ciepłą śmietanę z mlekiem kokosowym, mieszając, aż powstanie gładki, sztywny i błyszczący, ale niepuszysty krem. Wlej do okrągłych foremek. Wstaw do piekarnika o temp. 100 stopni na 50 min. Schładzaj w lodówce 5 godzin. Posyp na wierzchu brązowym cukrem i skarmelizuj minipalnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.03.2012 14:07
fajny
rjustysia 13.12.2011 12:07
musi być bardzo dobre :)
Patrycja33 24.10.2011 14:57
mmm uwielbiam wszystkie deserki z kokosem
Krystyna32 20.10.2011 16:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak