Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
cebula 1 średnia
cytryna 1/2 sztuki
pomidor 2 średnie
oliwa 1-2 łyżki
bazylia do smaku
oregano do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

1. Kapustę umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Delikatnie posolić i odstawić na 20-30 minut aby kapusta zmiękła.

2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z połowy cytryny.

3. Po upłynięciu 20 minut cebulę dodać do kapusty.

4. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę i dodać do reszty.

5. Oliwę wymieszać w kubeczku z przyprawami, następnie polać surówkę i wszystko dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 18.03.2013 15:02
Świetna sałatka, polecam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak