Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tuna tataki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z tuńczyka 20 dag
przegrzebki 30 dag
mango 1 szt.
limonka 2 szt.
cytryna 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
kolendra 1 pęczek
chili 4 małe szt.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kiełki (groszku)

Przepis i sposób przygotowania na: tuna tataki

Grube plastry tuńczyka i przegrzebki dopraw solą i pieprzem. Zamarynuj je w oliwie z awokado i soku z limonek. Delikatnie grilluj je z każdej strony.
Posiekaną kolendrę wymieszaj z drobno pokrojonymi mango, czerwona cebulą, pomidorem, kiełkami, chili oraz oliwa z awokado i sokiem z cytryny. Podawaj do tuńczyka i przegrzebków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.06.2012 20:10
Pyszności :)
Adam12 14.12.2011 10:23
polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak