Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć masło, roztopić, dodać mleko. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać ser twarogowy, cukier puder, cukier waniliowy, 2-3 łyżki wiórek kokosowych, wlać mleko z masłem i szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, radełkiem pokroić na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć kawałeczek jabłka, skleić po przekątnej. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać wiórkami kokosowymi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    moje ulubione połączenie mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie,pyszne,apetyczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczzne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciasteczka aż chce sie schrupać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne, wyglądają super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawe i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !