Sposób przygotowania

Ryż ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do miski włożyć mięso, dodać ugotowany ryż, podsmażoną cebule, posiekany szczypior, wbić jajko, dodać musztardę, 2-3 łyżki bułki tartej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    spoko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !