Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2,5kg
sól 4łyżki
olej 8łyżek
ocet 1 1\\2szkl
cukier 0,5kg
chili 2łyżeczki
czosnek 1 1\\2główki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po meksykańsku

Ogórki pokroić wzdłuż ze skórką .Zasypać solą odstawić na 4godz.Potem odlać wodą z ogórków posypać chili i ze zgniecionym czosnkiem dodać olej.Sporządzić zalewę z octu i cukru i zagotować.Gorącym zalać ogórki,wymieszać i odstawić na 12godz.Włożyć do słoików,zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak