Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 2 szt.
szczypiorek 0,5 pęczek
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
marchew sałatkowa 1 słoik
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i jabłkiem

Jajka obrać ze skorupki, pokroić w kostkę, jabłka też pokroić w kostki (po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych). Szczypiorek drobno posiekać, marchew odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki włącznie z majonezem połączyć i dokładnie wymieszać. Można posolić (chociaz osobiście wole bez soli-ale jak kto lubi). Przed podaniem schłodzić jakieś 2 godz. w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak