Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z drobno pokrojonych warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 7
zielone papryki 3
cebula biała 1 mała
serca karczochów 2
sok z cytryny 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz
kiminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z drobno pokrojonych warzyw

Pomidory wkładamy na kilka sekund do gotującej się wody po czym obieramy je ze skórki i usuwamy nasionka. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Cebule obieramy, usuwamy gniazda nasienne z obu papryk, pokrój cebule i papryki w drobną kostkę. W taki sam sposób kroimy serca karczochów. warzywa mieszamy w misce. Sałatkę polewamy sokiem z cytryny i oliwą. Doprawiamy sola i pieprzem. posypujemy kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.10.2011 21:30
całkiem ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak