Sposób przygotowania

Ogórki umyć i namoczyć na 24 godz. w 2 I wody z 2 łyżkami soli. Cebule i czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ogórki wyjąć, opłukać i układać w słoikach razem z cebulą, czosnkiem, gorczycą oraz pieprzem. Na spód i na wierzch wkładać kwiatostany kopru. Z octu, pozostałej soli, cukru ¾ I wody zagotować zalewę i ostudzić. Zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować przez 25 min. w temperaturze 80°C.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ogóreczki domowe zawsze smaczne i zdrowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    popieram Nie ma to jak ogóreczki własnej roboty
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    mi się również podoba :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niebieska

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !