Sposób przygotowania

Soczewicę moczyć w wodzie przez godzinę, opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 10 min (by nie rozgotowała się), odsączyć na sicie.

Mięso przekręcić przez maszynkę.

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, zeszklić na oliwie.

Dodać mięso i smażyć 5 min.

Następnie dodać soczewicę, przyprawy i smażyć jeszcze 5 minut. Ostudzić.

Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść elastyczne ciasto.

Rozwałkować, wykroić krążki, układać na nich farsz i zlepiać brzegi.

Gotować w osolonej wodzie ok 5 min od wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    często robię pierogi szczególnie takie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !