Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,7 kg
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3-4 szt
pieczarki 5 szt
musztarda
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Schab umyć, pokroić na 1 cm. kotlety i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Ogórki pokroić w słupki, pieczarki umyć i pokroić w grubsze plasterki, cebule obrać i pokroić w słupki
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Każdy kotlet posmarować musztarda, układać na każdym pasek ogórka, cebuli i plasterek pieczarki. Zwinąć w roladke
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Gotowe roladki układać w głębszej patelnii, wlać 4 łyżki oleju i smażyć roladki z każdej strony
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Wlać pół szklanki wody i wrzucić pokrojone w kostke pozostałe pieczarki i cebulkę. Dusić ok. 40 minut. Sos doprawic do smaku solą i pieprzem
Krok 4 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.03.2014 09:19
Świetne mięsko :)
Dorian 30.05.2012 20:10
pycha
Renia1 10.10.2011 19:42
super, pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak