Sposób przygotowania

Do wymieszanej z proszkiem do pieczenia mąki dodać pokrojone masło i wszystko dokładnie posiekać. Następnie dodać cukier, 2 jajka, wanilię i wszystko szybko zagnieść. Pod koniec ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Obie części schłodzić kilka godzin w lodówce. Po schłodzeniu rozwałkować obie części ciasta na dwa równe kwadraty, nałożyć jeden na drugi i delikatnie rozwałkować je razem, a następnie zrolować. Odłożyć na ok.45 min do lodówki. Po wyjęciu pokroić w plasterki o grubości około 0,5cm, każdy posmarować białkiem. Piec ok.15min w temp 190 stopni na złoto. Polecam!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    świetne, musze kiedys je zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    A jak mozna uzyskać taki efekt slimaka na tych ciasteczkach?
  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    wyglądają wyśmienicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajnie wygladają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Prezentują się świetni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !