Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
mak 1 szkl.
cukier drobny 1 szkl.
jaja 4 szt.
proszek do pieczenia 1 szt.
margaryna kostka 1 szt.
rodzynki wg uznania
orzechy włoskie wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec mojej mamy

Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodając mak, mąkę, proszek do pieczenia, bakalie i na koniec ubita piane z białek. Wyłożyc na przygotowaną blachę i piec w temp 170-190 st. ok. 1-1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 30.01.2012 19:48
super
Wacław 20.11.2011 19:43
pyszne,uwielbiam ciasta z makiem !
Justyna Jussstiii 30.10.2011 19:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak