Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa b/k 0,5 kg
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
ryż 4 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ryżem

Kroki postępowania

1
Mięso gulaszowe pokroić w kostkę. Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor.
Krok 1 - Gulasz z ryżem foto
2
Mięso przełożyć do rondla,dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować.
Krok 2 - Gulasz z ryżem foto
3
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok.20 minut. Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu
Krok 3 - Gulasz z ryżem foto
4
Ryż polewać gulaszem
Krok 4 - Gulasz z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak