Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z nitkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
pieczarki 20 dag
cebula 2 sztuki
bulion warzywny 2 szklanki
makaron nitki 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z nitkami

Mięso kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy.
Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy
pokrojoną kostkę cebulę. Przekładamy do
mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy i bulion.
Dusimy na małym ogniu około 30 minut. Po tym
czasie dodajemy okrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy następne 30 minut. Gotowy sos zagęszczamy
mąką wymieszaną z wodą. Makaron gotujemy al dente.
Przekładamy do gulaszu i mieszamy. Gotowe do
podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2013 21:46
Lubię to jedzenie.
Andzia1977
Andzia1977 25.10.2011 21:55
wyglada pysznie
Olaa 24.10.2011 09:35
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak