Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
białko 5 sztuk
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat 1 łyzeczka
bakalie 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

mak sparzyć wrzątkiem zagotować odcedzić masło rozpuścić ubić pianę z białek mąkę połączyć z cukrem i proszkiem do pieczenia dodać mak rozpuszczone masło wymieszać dodać pianę z białek aromat i bakaliami lekko wymieszać piec 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak