Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z masą serowo-kokosową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki z puszki
wiśnie kandyzowane
czekoladowe listki
wiórki czekoladowe
wiórki kokosowe 10 dag
mąka 2 szkl.
masło 20 dag
cukier 2 szkl.
jajko 7 szt.
cukier waniliowy 2 op.
kakao 3 łyżki
rum 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 40 dag
śmietana kremówka 100 ml
budyń waniliowy 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z masą serowo-kokosową

Masło utrzeć z cukrem (1,5 szkl.) i cukrem waniliowym (1 op.). Stopniowo dodawać żółtka (4 szt.), mąkę, kakao, proszek do pieczenia, rum i ubite białka. Przełożyć do formy. Na masę utrzeć żółtka (3 szt.) z cukrem (0,5 szkl.) i cukrem waniliowym (1 op.). Dodawać po łyżce twarogu i dalej ucierać. Domieszać wiórki kokosowe, kremówkę rozdrobnioną z proszkiem budyniowym, skórkę z cytryny i ubite białka. Na cieście rozłożyć osączone z zalewy mandarynki. Przykryć masą serowo-kokosową. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić, posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Udekorować kandyzowanymi wiśniami oraz czekoladowymi listkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 03.08.2012 17:06
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak