Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem (1,5 szkl.) i cukrem waniliowym (1 op.). Stopniowo dodawać żółtka (4 szt.), mąkę, kakao, proszek do pieczenia, rum i ubite białka. Przełożyć do formy. Na masę utrzeć żółtka (3 szt.) z cukrem (0,5 szkl.) i cukrem waniliowym (1 op.). Dodawać po łyżce twarogu i dalej ucierać. Domieszać wiórki kokosowe, kremówkę rozdrobnioną z proszkiem budyniowym, skórkę z cytryny i ubite białka. Na cieście rozłożyć osączone z zalewy mandarynki. Przykryć masą serowo-kokosową. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić, posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Udekorować kandyzowanymi wiśniami oraz czekoladowymi listkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warte wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !