Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 szklanki
białko 4 sztuk
cukier wanilinowy 2 łyżki
woda 1 1/2 szklanki
kawa 1 (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

cukier wsypać do wody ugotować na wolnym ogniu skrob Białka ubić na sztywną pianę dodać stopniowo skrob gdy woda ostygnie dodać cukier waniliowy dolej ubijając wyciskać specjalną szprycą na posmarowanym tłuszczu blachy posypać zmieloną kawą piec w tem 140 stopni przez 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak