Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, 1 łyżkę cukru, żółtka, śmietanę, cukier wanilinowy, proszek - wszytko to razem zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej z nich dodać kakao. W międzyczasie ubić pianę z białek z 3/4 szkl. cukru. Jedną część ciasta wyłożyc na blache, posmarować dżemem. Następnie wyłożyc czesc ciasta z kakao. Na nią rozłożyc ubite białko. A z trzeciej czesci zrobić kruszonkę. Piec w 170 st. około godzinki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    niby taki \"spleśniały\" ale bardzo smaczny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    M-W

    bardzo smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    musi być pyszny!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !