Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
margaryna w kostce 1 szt.
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 4 szt.
śmietana 0,5 opak.
cukier wanilinowy 30 gram
proszek do pieczenia 15 gram
kakao 1 łyżka
białko 4 szt.
dżem truskawkowy 5 łyżek
cukier kryształ 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak mojej mamy

Mąkę, margarynę, 1 łyżkę cukru, żółtka, śmietanę, cukier wanilinowy, proszek - wszytko to razem zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej z nich dodać kakao. W międzyczasie ubić pianę z białek z 3/4 szkl. cukru. Jedną część ciasta wyłożyc na blache, posmarować dżemem. Następnie wyłożyc czesc ciasta z kakao. Na nią rozłożyc ubite białko. A z trzeciej czesci zrobić kruszonkę. Piec w 170 st. około godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 17.02.2012 18:13
musi być pyszny!!!
Wacław 25.11.2011 10:08
pycha,mniam !
M-W 20.11.2011 09:07
bardzo smaczny
Ewa95 20.10.2011 11:36
mniam
fasola 11.10.2011 16:43
niby taki \"spleśniały\" ale bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak