Sposób przygotowania

Rozmrożoną pangę przekroić na pół.
Umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą do ryb.
Odstawić na 20 minut.
Płatki zmiksować, dodać mąkę, jajka, mleko i wymieszać na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Rybę obtaczać w mące, pokryć ciastem i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ostatnio \"chodzi\" za mną rybka... Więc chętnie wypróbuję w kukurydzianej wersji:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja rodzinka uwielbia kukurydziane płatki, polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    oo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    oo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !