Sposób przygotowania

Kasię stopić w rondelku i ostudzić.
Do schłodzonej Kasi dolać olej, mleko i jajka i wymieszać.
Mąkę zmieszać z kaszą manną, cukrem , sodką i proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Suche składniki dodać do płynnych i szybko, ale nie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch położyć maliny i borówki.
Składniki na kruszonkę połączyć, aby były grudki, posypać na owoce.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne ciacho :-)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wygląda apetycznie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    wspaniałe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !