Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 2 szklanki
grzyby suszone 2 garści
mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1
pieprz
sól
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę gotuję w lekko osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulkę smażę z ugotowanymi i drobno pokrojonymi grzybkami. Mięso smażę i przekładam do ugotowanego ryżu. Dodaje do tego cebulkę z grzybkami. Przyprawiam do smaku pieprzem, solą, magą. Tak przygotowany farsz nakładam na liście i zawijam. Wkładam do naczynia żaroodpornego i piękę do miękkości. Przed podaniem polewam sosem pomidorowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.01.2013 00:28
moje ulubione danie
[email protected] 18.03.2012 17:15
uwielbiam
Kas2 18.01.2012 09:54
uwielbiam!
olkaaa 03.01.2012 08:01
mogłabym je jeść cały czas
Ewelina38 10.12.2011 16:20
przepyszne i bardzo apetyczne
Elżbieta17 15.11.2011 18:03
moje ulubione:)
Wojt@s
Wojt@s 24.10.2011 09:33
dzisiaj juz wiem co będzie na obiad
jerry1 20.10.2011 12:32
bardzo lubimy! pyszne domowe gołąbki
Kuchareczekjeden 19.10.2011 14:59
lubimy
Monika193
Monika193 18.10.2011 17:20
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak