Sposób przygotowania

Do słoików wkładamy umyte ogórki. Na dno słoika dodajemy kawałek obranego chrzanu, ząbek czosnku, 3 ziarenka zioła angielskiego, 1 łyżeczkę gorczycy.
Na 1 litr wody gorącej, gotowanej dodać 2 płaskie łyżki soli. Słoje ogórków zalać zalać gorącą zaprawą, odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce, a później do spiżarni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie dodawałam ziela ang. do kiszenia....
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    są pyszne, robię identycznie :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !