Sposób przygotowania

Masło roztopić (można w mikrofali) i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wsypać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem. Następnie dodać do niej jajko, maślankę, ekstrakt waniliowy, miód. Całość wymieszać mikserem. Na koniec dodać ostudzone masło. I jeszcze raz zmiksować wszystko. Do miski z ciastem wrzucić wiórki kokosowe oraz pokrojone drobno banany. Wymieszać łyżką.Rozgrzać teflonową patelnię (na teflonowej nie trzeba używać oliwy do smażenia) i nakładać po dwie łyżki ciasta na jeden placek. Smażyć na rumiano z obu stron. Placki polać miodem lub syropem klonowym.
Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !