Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
jaja 2 szt
wiśnie bez pestek 60-70 dag
cukier kryształ

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wiśniami

Wiśnie zasypać cukrem, gdy puszczą sok- odlać go. Mąkę zagnieść z jajkami, dodawać powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatać energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkować cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinać koła szklanką lub pierogownicą. Na każdym kole kłaść po kilka wiśni, zlepić brzegi, ugotować. Podawać ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.10.2011 13:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak