Sposób przygotowania

Mleko miksujemy z 2 jajkami, dodajemy tyle mąki, aby powstało gładkie, ale nie za rzadkie ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki. Kapustę odciskamy, kroimy i gotujemy 15 minut (dolewamy około szklanki wody) z zielem angielskim. Odcedzamy, studzimy. Cebulę i pieczarki obieramy, kmiksujemy malakserem, lekko przesmażamy, dodajemy do ugotowanej kapusty. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Farsz kladziemy na naleśniki, zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym z wodą jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetne do barszczyku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !