Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie musztardowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
bazylia 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
pierś z indyka 1/2 kg
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie musztardowej

Kroki postępowania

1
Musztardę wymieszać z oliwą, octem, bazylią i pieprzem cytrynowym.
Krok 1 - Indyk w marynacie musztardowej foto
2
Do marynaty włożyć mięso, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki.
Krok 2 - Indyk w marynacie musztardowej foto
3
Mięso kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Indyk w marynacie musztardowej foto
4
Smażyć na niewielkim ogniu na rumiano z obu stron. Podawać np. z puree z ziemniaków.
Krok 4 - Indyk w marynacie musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.07.2012 21:02
Bardzo smakowicie się zapowiada.
Weronika_eM 24.12.2011 21:09
pyszne mięsko
BernadettaP 10.10.2011 12:18
pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak