Sposób przygotowania

Obieramy i kroimy cebulę na drobne kosteczki, a następnie podsmażamy na patelni. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy na nim mięso mielone. Podczas podsmażania dodajemy przyprawę do mięsa mielonego oraz vegetę. Dodajemy do tego wcześniej podsmażoną cebulę. Gotujemy ryż, odcedzamy i mieszamy z podsmażonym już mięsem. Masę dajemy do ostygnięcia, a później wbijamy jajko. Wyrabiamy i formujemy okrągłe pulpety. Pulpety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !