Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe pulpety

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1
ryż 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe pulpety

Obieramy i kroimy cebulę na drobne kosteczki, a następnie podsmażamy na patelni. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy na nim mięso mielone. Podczas podsmażania dodajemy przyprawę do mięsa mielonego oraz vegetę. Dodajemy do tego wcześniej podsmażoną cebulę. Gotujemy ryż, odcedzamy i mieszamy z podsmażonym już mięsem. Masę dajemy do ostygnięcia, a później wbijamy jajko. Wyrabiamy i formujemy okrągłe pulpety. Pulpety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 21.10.2011 13:22
ciekawa propozycja
tomek18 17.10.2011 09:58
pyszne
pioge7 10.10.2011 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak