Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i tuńczykiem na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 4 garście
papryka czerwona 1 mała
papryka żółta 1 mała
papryczka chilli 1\\2 strączka
tuńczyk kawałki w oleju
cytryna 1\\2
tabasco kilka kropli
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i tuńczykiem na pikantnie

Roszponkę najpierw umyć i osuszyć po wysuszeniu rozłożyć na talerzu i w tym czasie paprykę słodką i pikantną pokrój na plasterki i wyłóż na sałacie i to musimy przykryć tuńczykiem. Do małej miseczki wlewamy olej , niedużo aby zrobić tylko taki sos do polania, do oleju dajemy sok z cytryny i wymieszać z kilkoma kroplami tabasco i tym sosem polewamy sałatkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak